14 Ocak 2011 Cuma

Bu gün benim adım hüzün ,bugün benim adım keşke,bugün benim adım ölüm :(

Üzgünüm
Bu gün benim adım hüzün ,bugün benim adım keşke,bugün benim adım ölüm :(
Hastayım kendi hastalığımla uğraşıyordum sesim düzelince ararım dedim annemi, aradım bugün o da aramamış beni üzmek istememiş haberi zorla verdi ne kadar sevdiğimi biliyordu.
Bu gün süper babaannemin cenazesi varmış,benim süperbabaannem artık yok.Babaannemin ablasıydı kendisi, bizim komşu köyümüzde yaşıyordu kocasıyla, beraber koyuncuydular onlar bir sürü koyunları bir sürü kuzuları olurdu, hep olurdu kocası vefat edene kadar, her yıl en az 600-700 koyunları olurdu, yaylada da karşılaşırdık onunla, köyüne de giderdik babaannemle.Onlar yaylada iken tarlasına bağına bahçesine biz bakardık kazırdık, ayıklardık ,meyvelerini yerdim.
Benim süper babaannem hamarat kadındı tüm yaz yaylalarda koyun peşinde olsa da kışın onlara misafirliğe gittiğimizde bize çamur küplerinden (yazın taze iken yenmeyen bir çeşit armuttan yaptığı) su armudunu ikram ederdi.Siz su armudu yediniz mi hiç ,öylesini bilemezsiniz benim süper babannemin muhteşem su armutları olurdu.Karayemişi çok severdi süperbabaannem, yazın gittiğmizde çıkamadığı her ağaca beni yollardı sepetlerle karayemiş toplardım ona yerdi,yiyemediğini karayemiş zeytini yapardı siz hiç karayemiş zeytini yediniz mi?
Sizin hiç süper babaanneniz oldu mu,Sırf siz iki dakika tüylerini okşayın diye tüm kuzuları sırayla yapaklayıp kucağınıza verdi mi hiç?
Sizin hiç süperbabaanneniz oldu mu,Taş evinin bir odasında bulunan eski taş fırında lezzetli peksimetler pişirdi mi hiç ve siz o pişirsin diye kestane yaprağı topladınız mı ormandan, ekmekler kestane yaprağında daha iyi oluyor dedi mi size süper babaanneniz.O lezzetli peksimetleri ayranla ıslatıp yediniz mi hiç?
Sırf siz onunla kaldığınız 15 günde mutlu olun sıkılmayın diye çatı arasındaki atıl odacığı sizin için düzenledi mi babaanneniz kendinizi heidi gibi hissedin diye...
Sizin hiç süperbabaanneniz oldu mu sizden iyi kiraz ağacına çıkabilen?
Sizin hiç süperbabaanneniz oldu mu ,kendi babaanneniz babanıza arka çıkarken o sizi korudu mu hiç,kendi öz kardeşine kızdı mı hiç size zarar geldiğini göremediği için?
Benim bir süperbabaannem oldu Barış Abinin o şarkısını her köyünün yoluna girişimizde söylediğim.
 Süper babaanne seni çok seviyoruz ...

Rahmetle yat süperbabaannem seni çok seviyorum...

3 yorum:

  1. NURLAR İÇİNDE YATSIN NİNEM.AĞLATTIN BENİ NE MUTLU SANA NE KADAR ŞANSLIYMIŞSIN.BENİM ONA BENZER AĞABABAM VARDI.ESKİŞEHİRDE YAŞAYAN ONU KAYBETTİĞİMDEN BERİ GİTMEDİM GİDEMEDİM ESKİŞEHİRE HEPSİ NURLAR İÇİNDE UYUSUNLAR,MEKANLARICENNET OLSUN.
    ALLAH SIRALI ÖLÜMLER VERSİN SİZLERE UZUN ÖMÜRVERSİN

    YanıtlaSil
  2. Allah rahmet eylesin canım benim :(

    YanıtlaSil
  3. başın sağolsun...Allah sabırlar versin

    YanıtlaSil